Primăria Oradea a anunţat că a găsit o nouă soluţie pentru a diminua zona de trafic afectată de lucrările pentru extinderea liniei de tramvai în intersecţia Calea Aradului - str. Oneştilor - str. Aviatorilor. Potrivit unui comunicat, reprezentanţii municipalităţii, împreună cu Poliţia Rutieră şi constructorul au găsit "două soluţii mai bune în acest sens".

Astfel, începând de miercuri, pe sensul de mers dinspre oraş către Aeroport cele trei benzi de circulaţie au fost reduse la una, în vreme ce traficul pe sensul opus nu va fi afectat.

"Restricţiile vor dura până în data de 5 iulie 2019. S-a ajuns la această soluţie pentru că se va lucra în două etape. Astfel traficul rutier va fi mai puţin afectat", arată informarea.

Iniţial, Primăria anunţase că traficul prin această intersecţie "va fi deviat prin aceeaşi intersecţie prin amenajarea unui sens giratoriu temporar şi prin separatoare de sens pe Calea Aradului - direcţia de mers dinspre Aeroport spre Biserica Emanuel", însă nu s-a mai recurs la această variantă.

Pe parcursul lucrărilor, circulaţia tramvaielor pe linia 2 a fost înlocuită cu autobuze, pe traseul străzilor: Piaţa 1 Decembrie (staţia Parc), Independenţei, Primăriei, Calea Aradului, Aviatorilor şi Lipovei cu revenire pe Lipovei, N. Bolcaş, Calea Aradului, Iuliu Maniu, Traian Moşoiu şi Piaţa 1 Decembrie (staţia Parc).

După cum se ştie, lucrările din Calea Aradului vizează amenajarea liniei de tramvai astfel încât să facă posibilă prelungirea acesteia cu 3,5 kilometri spre ieşirea din oraş către Arad şi avansarea, în paralel cu pârâul Peţa, până în cartierul Dimitrie Cantemir.

Vezi mai jos cum se va desfășura traficul prin intersecția amintită:

Etapa 1:

Etapa 2: