La şase luni de la implementarea sistemului de colectare selectivă în Zona Metropolitană Oradea, operatorul licenţiat de salubritate, Reosal, colectează circa şapte procente de deşeuri reciclabile din cantitatea totală de deşeuri strânse de la cetăţeni.

Reprezentanţii societăţii califică acest procent drept unul foarte bun, însă doresc ca gradul de colectare a deşeurilor reciclabile să crească.

"Alături de preocuparea pentru îmbunătăţirea funcţionării sistemului de colectare selectivă, este necesară şi implicarea fiecărei persoane în parte din Zona Metropolitană. Printr-un gest mărunt de a selecta la sursă deşeul pe care îl generează, introducând hârtia şi cartonul în sacul albastru şi plasticul şi PET-urile în sacul galben, oricine contribuie la creşterea gradului de reciclare în comuna în care locuieşte", spune Camelia Lata, director Reosal.

În fiecare localitate din ZMO, Reosal colectează deşeurile recilabile în ziua stabilită pentru colectare din fiecare primă săptămână a lunii, în timp ce în celelalte săptămâni se strâng deşeurile menajere.