"Doamna, uite lupul!", "Doamna, unde este ursul?", "Am găsit urşii... haideţi". Astfel de replici se auzeau săptămâna trecută din toate colţurile Grădinii Zoologice Oradea, "asaltată" de elevi, mai mici şi mai mari, veniţi din Bihor, dar şi din alte judeţe, cum ar fi Maramureş, Satu Mare sau Timişoara.

Aproximativ 1.300 de elevi au vizitat Zoo Oradea în cursul săptămânii în care elevii din învăţământul primar au marcat Şcoala Altfel, mulţi dintre ei din Oradea şi alte zone ale Bihorului (Ştei, Marghita, Cefa, Bratca, Popeşti, Tileagd etc.), dar şi din judeţe precum Satu Mare, Maramureş sau Timişoara.

"Sunt cu un grup de elevi de clasa I de la Şcoala Gimnazială din comuna Vetiş, judeţul Satu Mare. Ne aflăm pentru prima dată aici şi le place foarte mult. Sunt şi alţi elevi de la şcoala noastră, din alte clase, în total suntem peste 100", precizează o învăţătoare.

Copiii au fost încântaţi să vadă animale pe care poate nu le-au văzut niciodată în realitate, decât la televizor sau în cărţi. "Cel mai mult mi-a plăcut ursul. Dar maimuţele sunt cele mai distractive", mărturiseşte unul dintre elevi.

Animalele de la Zoo sunt atractive şi pentru cei mari, nu doar pentru cei mici. În această săptămână, elevii de liceu au "program altfel" la şcoală şi mulţi dintre ei au ales Zoo Oradea. Luni, la amiază, patru grupuri de liceeni se aflau deja în incintă, iar câteva ore mai târziu, au ajuns trei clase de elevi de gimnaziu de la Satu Mare.

De menţionat că grupurile beneficiază de unele facilităţi. Astfel, în cazul grupurilor de minimum 15 copii/elevi (peste 3 ani şi până la 18 ani), biletul de intrare costă 6 lei, faţă de 7 lei în mod obişnuit. Cât priveşte grupurile de minimum 15 adulţi, biletul de intrare este 13 lei, faţă de 15 lei cât e preţul întreg.

Loredana Buz,
Consilier relaţii publice ADP Oradea