În ultimele luni, Grădina Zoologică din Oradea şi-a îmbogaţit colecţia de animale cu un leopard de zăpadă, un leu, un struţ emu, o capibara şi doi lupi arctici, aduse în urma unor colaborări cu grădini zoologice din Franţa şi Ungaria.

După ce în primăvara anului trecut, la Zoo Oradea au fost aduse, din Cehia, trei femele de lup arctic, de această dată au fost transferaţi, de la Zoo Planète Sauvage din Franţa, doi masculi, pe nume Sioux şi Lake, în vârstă de 1 respectiv 2 ani.

Tot din Franţa, de la Zoo de La Flèche, a ajuns în Oradea un frumos exemplar de leu, mascul, pe nume Wouri, în vârstă de 5 ani, care va face pereche cu leoaica Zina. De asemenea, împreună cu leul, de aici au mai fost transferate un exemplar de capibara şi un struţ Emu.

"Animalele noi se află deocamdată în perioada de adaptare. Lupii vor putea fi văzuţi începând de zilele viitoare în ţarc, în timp ce struţul se află încă în carantină, iar capibara şi leul sunt în perioada de acomodare cu partenerii", a menţionat dr. Alexandru Sârbu, medicul veterinar al Grădinii Zoologice Oradea.

Începând de la sfârşitul anului trecut, în urma colaborării cu Zoo Veszprém, la Grădina Zoologică din Oradea poate fi admirat, pentru prima dată, un leopard de zăpadă (foto jos), mascul, în vârstă de 7 ani, pe nume Askari.

Odată cu acesta au fost aduse şi şase raţe de Bahama, care s-au integrat foarte bine în ţarcul păsărilor acvatice.

"Ne dorim să facem Grădina Zoologică cât mai atractivă pentru vizitatorii noştri. Astfel, după aducerea celor doi tigri siberieni şi a celor trei femele de lup arctic, din Cehia şi Slovacia, am reuşit acum să completăm colecţia cu aceste noi exemplare. Ne bucurăm, de asemenea, că avem mulţi pui, şi anume de antilopă Addax şi Elan, de lamă, de măgar, de oi şi capre cameruneze etc. Vrem ca vizitatorii noştri să plece mulţumiţi că ne-au călcat pragul", precizează Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice Oradea.

Programul de vizitare a Grădinii Zoologice în luna martie este între orele 9-18 (ora 17, la casierie), iar în perioada aprilie-august, între orele 9-19 (ora 18, la casierie).

Loredana Buz
Consilier Relaţii Publice ADP Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!