Fosta directoare a Liceului German "Friedrich Schiller" din Oradea, Adriana Bunea, s-a stins din viaţă fulgerător, joi, la Spitalul Judeţean. Ea fusese internată luni, chiar în ziua administării celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid, însă sursele medicale resping ideea că acest lucru ar fi avut vreo legătură cu decesul. 

Îndrăgita profesoară de fizică este plânsă acum de familie, de multe generaţii de elevi, dar şi de colegii ei. 

Cu nemărginită durere...

"Colectivul Liceului Teoretic German "Friedrich Schiller" anunţă, cu nemărginită durere, trecerea la cele veşnice a doamnei profesoare Bunea Maria Adriana, director al liceului între anii 2009-2014, un om de ţinută morală excepţională, un dascăl dedicat şi un coleg apreciat. Cuvintele devin prea sărace, insuficiente parcă, pentru a exprima regretul de care suntem cuprinşi noi, toţi cei care am cunoscut-o, la aflarea tristei veşti despre dispariţia sa fulgerătoare", se arată într-o postare făcută vineri pe site-ul Liceului German din Oradea. 

La intrarea în liceu, dar şi într-o sală de clasă în care aceasta a predat au fost puse flori şi au fost aprinse lumânări în memoria profesoarei care s-a stins prea devreme, ea având doar 55 de ani. 

Fiica profesoarei a scris, la rându-i, pe Facebook: "Te iubesc din tot sufletul meu, mami!". 

Intoxicaţie cu substanţă necunoscută

Portalul local Bihon.ro scrie că profesoara Adriana Bunea a murit joi seara la Spitalul Judeţean din Oradea, după ce cu câteva zile mai devreme, pe 8 martie, a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe în stare de inconştienţă. 

Aceeaşi sursă notează, citându-l pe managerul spitalului, dr. Adrian Duşe, că diagnosticul prezumtiv în cazul femeii a fost "intoxicaţie cu substanţă necunoscută". Cauza morţii va fi stabilită în urma unui examen medical specific. 

Soţul fostei directoare, profesorul Vasile Bunea, a declarat pentru Bihon.ro că în ultimele săptămâni soţia lui s-a simţit rău în mai multe rânduri, dar nu se ştia să fi avut probleme serioase de sănătate. 

Acelaşi portal menţionează şi că luni, 8 martie, femeia a primit a doua doză de vaccin anti-Covid, însă sursele medicale resping ideea că acest lucru ar fi avut vreo legătură cu decesul profesoarei.