Numirea lui Florian Bodog ca ministru al Sănătăţii era omagiată într-un jurnal local, acum 10 luni, pe motiv că va face cinste oraşului şi "lobby" pentru dezvoltarea Facultăţii de Medicină şi a spitalelor din Bihor. Cunoscând personajul, prognozam însă că efectele vor fi contrare şi iată că aşa e: nu doar că s-a umplut de ruşine (şi ne face, implicit, de râs) cu noul scandal de plagiat, ci se şi dovedeşte complet lipsit de orice rezultat.

Ca să nu fim acuzaţi că-l victimizăm, s-o luăm băbeşte. La un trimestru după instalare, în România murea al 38-lea copil nevaccinat împotriva rujeolei şi 500.000 erau în total lipsiţi de dozele necesare, procurate abia în iulie.

Tot Bodog, deşi s-a lăudat cu o lege a vaccinării, n-a făcut-o nici acum. În prag de toamnă, chiar în fieful său, DSP Bihor n-a primit nici vaccinurile antigripale. "Dottore" e beştelit de premierul Mihai Tudose în deschiderea aproape fiecărei şedinţe de Guvern, fiind prins că nu ştie nici măcar tulpinile vaccinurilor.

De altfel, să nu uităm: când a picat Guvernul Grindeanu, propriul Partid l-a evaluat ca incompetent, din 26 de "măsuri" îndeplinind doar 14 parţial şi numai 3 integral, dar pur formal, din pix.

Acelaşi Bodog se poate "lăuda" cu ieftinirea până la dispariţia de pe piaţă a unor medicamente pe care bolnavii cronici, inclusiv oncologici, le caută acum peste graniţă. Tot el este autorul crizei din achiziţia de ambulanţe, stopând programul de înnoire a 2.000 de maşini ale serviciilor judeţene de Ambulanţă şi SMURD.

La fel, deşi atât Partidul, cât şi el însuşi a promis să ţină în ţară medicii prin salarii ca în Occident, i-a scos în stradă fiindcă din ianuarie, prin transferarea contribuţiilor sociale de la angajatori, lefurile vor scădea.

Când DNA a descins la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, cu dovezi că ştabii (inclusiv un orădean) au furat banii destinaţi asistenţei la domiciliu, Bodog n-a suflat niciun cuvânt, trimiţându-şi în schimb Corpul de Control la Oradea, să "cerceteze" de ce funcţionarii CAS de aici eliberau adeverinţe asiguraţilor doar personal, fie şi aduşi pe tărgi, fără ca apoi să recunoască, printr-un raport final, că doar au respectat legea. A acoperit, astfel, un scandal uriaş şi adevărat cu unul mic şi fabricat!

Să nu uităm că acelaşi Bodog a promis bihorenilor marea cu sarea, inclusiv un al doilea accelerator liniar de particule la Oncologia din Oradea, motiv pentru care Consiliul Judeţean şi-a micşorat proiectul strategic pe sănătate de la 12 la 9 milioane euro. Dar aţi mai auzit vreo vorbă despre asta? Sau despre orice altă dotare "adusă" de Bodog spitalelor din Bihor?

Ne putem întreba de ce, în aceste condiţii, fără onoare şi fără rezultate, Bodog e în continuare ministru, de ce Partidul l-a menţinut chiar şi după moţiunea depusă împotriva sa de opoziţie şi l-a iertat şi la remaniere. Sunt tentat să cred că doar pentru a fura, pentru el şi ai lui, cum spun unii, dar vă întreb şi pe voi: să-i plagiez, să nu-i plagiez?...