Cu Carnavalul Florilor şefii de la Consiliul Judeţean au ajuns la limita de jos a penibilului. Când am văzut cum şi-au făcut şi ei un panou cu flori, parcă proaspăt culese din cimitir, amplasate pe o remorcă cu care se cară butelii, mi-am dat seama că nimic mai jenant nu li se mai poate întâmpla.

Dorinţa lui Pasztor de a ţine pasul cu Bolojan trebuie să se manifeste în lucruri concrete, nu în nesfârşita gargară pe care i-o debitează aparatul de propagandă. Nu te poţi lupta cu primarul când el face un pod şi tu doar o conferinţă de presă. Iar Primăria ar face bine să nu intre în clinciuri verbale cu CJ-ul, ci să-şi vadă de treabă, că are destulă.

Semne bune, totuşi, există. Operaţiunea de mutare a Muzeului a fost pornită şi se scriu proiecte care îl pot transforma în perla coroanei turismului orădean. Există, de asemenea, şanse pentru dezvoltarea zonelor schiabile.

CJ vrea să facă parcuri industriale în judeţ. Intenţia e lăudabilă, dar şansele sunt mici acolo unde populaţia practică agricultura de subzistenţă şi trăieşte din ajutoare. În schimb, parcul tehnologic în campusul universitar este un proiect ambiţios. Beneficiind de o finanţare potenţială de 7 milioane de euro, investiţia ar mai dezmorţi inertul mediu academic de pe Peţa. Iar proiectul se va face pentru că Delia Ungur este orgolioasă şi vrea să-i arate primarului ce om valoros a pierdut.

Astfel de contre între judeţ şi municipiu, pe proiecte serioase, pot fi benefice pentru noi.