S-a lansat dezbaterea publică pentru scoaterea din centrul oraşului a păcănelelor, a magazinelor second hand, precum şi pentru punerea în valoare a spaţiilor comerciale nefolosite. Primăria speră că, prin mărirea impozitelor cu 50%, se va face ordine.

Există, însă, experienţa tristă cu refacerea faţadelor. Câtă vreme impozitul doar s-a dublat, n-ai văzut o bidinea pe clădirile dărăpănate. Odată ce "amenda" a explodat la 500%, cei în culpă s-au apucat urgent de schelălăit, adică de montat schele pe faţade.

Dacă Primăria tot vrea să schimbe faţa centrului, ar trebui să discutăm serios şi de pavaj, care arată jenant. Acesta şi-a făcut datoria, adică a umplut buzunarele unor afacerişti, acum e momentul să punem materiale nobile. Şi, dacă se poate, cu acel splendid desen cu cercuri albe...

Şi la capitolul iluminat stăm foarte rău. Dacă faci o plimbare în prag de seară prin centru, ai impresia că suntem pe vremea prohibiţiei, la ce beznă ne înconjoară. Nicio terasă nu are un amărât de bec, aşa că dacă primeşti o palmă nici nu ştii cui să-i mulţumeşti. Corsoul ar trebui să aibă vitrine iluminate a giorno, iar localurile şi terasele să fie scăldate în lumină.

Ce să mai vorbim de Piaţa Unirii, unde parcă ne e ruşine de noua ei faţă?! Becuri chioare şi un hău mare pe platoul central! Şi nu cred că-i vorba de dorinţa de a face economii la curent, ci de o greşeală în proiectare. Că a fost o eroare e regretabil, dar că persistăm în această situaţie, e deja impardonabil.