Cele mai privilegiate categorii socio-profesionale de la noi sunt asistații, birocrații și pensionații. Acest trepied constituie baza electorală a PSD, numai că, mai nou, banii nu mai ajung, și de aici va începe circul.

Imaginați-vă ce ar fi în Oradea dacă o mare parte din polițiști s-ar pensiona. Toți hoții, violatorii și corupții ar zburda în voie și ar fraterniza cu pușcăriașii, care ar ieși nestingheriți din pârnaie. Asta pentru că și lucrătorii de la penitenciare pleacă pe capete la pensie. În tot acest haos, nu mai lipsește decât ca Poliția de frontieră să se lase la vatră in corpore, pentru ca ruta de emigrație ilegală de la Borș să devină bulevard.

Armata a făcut pasul spre pensionare anticipată pe vremea lui Iliescu, când marii patrioți de la fruntarii și-au burdușit buzunarele cu salarii compensatorii și au luat cu asalt ABC-urile de cartier. Noroc că nu eram în război, că ar fi luptat până la unu, urmând ca la două să se pensioneze.

Această epidemie de pensionare poate fi combătută, dar pentru asta la conducerea țării nu trebuie s-o mai avem pe secretara școlii din Videle sau pe muza răposatului Vadim Tudor. A anunța că din septembrie se schimbă regulile de pensionare nu face decât să amplifice fenomenul. Mai bine anunţau că totul rămâne neschimbat, cu o excepţie: pensiile peste 2.000 de lei, indiferent că sunt de serviciu, speciale sau obținute prin trudă, se impozitează cu 99%. Măcar așa, oamenii legii, dacă tot nu au avut destulă minte să se facă doctori, ar ajunge să trăiască precum aceștia, la pensie.