Cu patru orădence în lotul de jucătoare, echipa de polo feminin a României s-a clasat pe locul V la turneul de calificare pentru Campionatul European, turneu care s-a desfăşurat în Ucraina, la Kiev.

Selecţionata României, condusă de antrenorul Vlad Hagiu, a obţinut două victorii şi a suferit patru înfrângeri. Astfel, tricolorele s-au impus în jocurile cu Elveţia şi Malta şi au cedat în disputele cu selecţionatele Slovaciei, Cehiei, Israelului şi a Portugaliei.

Căpitanul de echipă al României a fost orădeanca Johanna Tóth (foto), în vârstă de 24 ani, care evoluează în prezent însă pentru Rapid. Pe lângă faptul că a înotat mult, arătând o bună condiţie fizică, Johanna şi-a trecut în cont şi cinci goluri la acest turneu pentru echipa naţională. O altă orădeancă ce şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor este Laboncz Nikolett, în vârstă de 18 ani, care din această vară activează la Szeged. Fosta jucătoare de la Crişul Oradea a marcat de trei ori pentru selecţionata naţională la acest turneu. De asemenea, Xenia Bonca (20 ani, care acum activează pentru Steaua) şi-a trecut de două ori numele pe lista marcatoarelor, în jocul cu Malta.

Cea de-a patra orădeancă din lotul României de la turneul de la Kiev a fost Oana Vidican (19 ani, de la Crişul), care nu a marcat, dar a avut o prestaţie foarte bună în defensivă.

Ca urmare a clasării pe locul V la acest turneu, echipa României s-a calificat pentru play-off-ul Campionatului European, urmând a întâlni, în dublă manşă, echipa Germaniei.

Primul joc cu formaţia germană este programat pe 17 februarie, acasă, urmând ca returul să fie programat pe 3 martie, în deplasare.