Handbalistele de la CSU Oradea au bifat prima victorie din noua ediție de campionat, după ce miercuri s-au impus la Odorheiu Secuiesc, pe terenul formației locale ACS, cu scorul de 37-31.

Partida, care a contat pentru runda a IV-a a campionatului Diviziei A, Seria B, s-a constituit într-un derby al codașelor, întrucât s-au întâlnit două formații din coada clasamentului, care până atunci nu cunoscuseră gustul succesului în noua ediție.

Totuși, este de subliniat faptul că după rezultatul bun de la Pitești, de sâmbăta trecută, orădenecele au continuat seria jocurilor bune, începând jocul cu încredere și un moral bun. Astfel, elevele antrenoarei Doina Ardelean au început în forță meciul de la Odorhei și au reușit încă din debutul partidei să-și țină adversarul la distanță (scor 2-7 în minutul 8).

La pauză s-a intrat cu un avans de 8 goluri (14-22) pentru echipa oaspete. Jocul s-a echilibrat în repriza secundă, dar ultima sirentă a indicat pe tabela de marcaj victoria fără dubii a orădencelor, scor 31-37.

E de remarcat însă numărul mare de goluri reușit de bihorence în această deplasare, 37, iar după cum apreciază antrenoarea orădeană, „jocul este în creștere de la etapă la etapă”.

Cu Jenica Rudics în zi mare, autoarea a 15 goluri, majoritatea pe contraatac, secondată de Geta Diniș Vârtic cu 7 reușite, Oradea a arătat că are valoare să urce în clasament. Celelalte marcatoare au fost: Irina Munteanu 4 goluri, Cornelia Vrabie 3, Cipriana Petric 2, Eliza Hlinca 2, Bitiș 2, Ana Hercuț 1 și Dana Verzea 1. Au mai evoluat portarii Cetățeanu și Pintea, precum și jucătoarele de câmp Matias și Bortoș.

„A fost un meci destul de dificil, cu un adversar arțăgos, ambițios, susținut frenetic de publicul numeros. Fetele au înțeles însă foarte bine partitura care era de abordat, ceea ce ne-a adus în cele din urmă succesul. Felicit echipa și le mulțumesc fetelor pentru această gură de oxigen”, a declarat, după partidă, antrenoarea echipei CSU Oradea,  Doina Ardelean.

În următorul meci, handbalistele de la CSU Oradea vor evolua sâmbătă, de la ora 10.00, pe teren propriu, la sala de sport a Universității, în compania vecinei de clasament Olimpic Târgu Mureș. Intrarea spectatorilor va fi liberă.