Judeţ amânat

Deşi a anunţat-o tocmai el, senatorul liberal Cornel Popa a lipsit joi dimineaţă de la propria conferinţă de presă, astfel încât, scuzându-l că "a trebuit să plece altundeva", locul i-a fost luat de şeful său de cabinet, Cristian Bodea.

Mult mai radical decât Popa, tânărul său colaborator a arătat că demersurile senatorului pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţului Bihor sunt lipsite de orice susţinere din partea parlamentarilor PDL Bihor, iar proiectele începute de liderul liberal sunt amânate de la an la an, pe termene tot mai îndepărtate.

Punând la dispoziţia jurnaliştilor documente semnate de miniştrii Transporturilor Radu Berceanu şi Anca Boagiu ca răspunsuri la repetatele interpelări făcute de Cornel Popa pe tema construirii centurilor Aleşd şi Beiuş-Ştei, Cristian Bodea a scos în evidenţă faptul că aceste investiţii sunt tergiversate: "La începutul anului 2009 eram înştiinţaţi că lucrările vor începe în martie 2010, în octombrie anul acesta că au fost amânate pe trimestrul III al anului 2011, iar acum, în noiembrie, aflăm că s-au amânat pe perioada 2013-2020, când va fi următorul ciclu de finanţare europeană pentru infrastructura din România".

Blocaj marca PDL

Cristian Bodea a afirmat că "este de înţeles oarecum" dezinteresul existent la Ministerul Transporturilor faţă de infrastructura din Bihor, însă nu poate fi înţeleasă atitudinea şi "lipsa de lobby" din partea parlamentarilor PDL Bihor.

"Senatorul Petru Filip, deputatul Ştefan Seremi, deputatul Bot, care mai are încă o scuză (n.r. - aluzie la faptul că Bot a fost mult timp bolnav), ce rost mai are să stea aceşti domni pe funcţii dacă nu fac nimic în afară să ridice mâna la comanda lui Boc şi Udrea?", a întrebat, retoric, şeful de cabinet al liberalului Cornel Popa.

"Suntem siguri că aceste proiecte au fost blocate intenţionat pentru că au fost iniţiate de Cornel Popa, iar Filip şi Seremi nu au niciun interes ca ele să se finalizeze. În alte judeţe, totuşi, parlamentarii PDL încearcă să sprijine proiecte locale", a spus Cristian Bodea, concluzionând că "Filip şi Seremi huzuresc pe banii bihorenilor".