Consiliul Local Oradea şi-a împrospătat garnitura de aleşi locali. Udemerista Vig Hajnalka şi democrat-liberalul Ioan Bârsan au depus joi, în deschiderea şedinţei, jurământul de consilier local.

"Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună credinţă, tot ce îmi stă în puterile şi în priceperea mea pentru binele locuitorilor oraşului Oradea. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!", au făgăduit, pe rând, cu mâna pe Biblie şi Constituţie, cei doi aleşi locali.

Director adjunct la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Vig Hajnalka este preşedintele organizaţiei de femei din UDMR Bihor, formaţiune pe listele căreia a participat la alegerile locale din 2012.

Vig a ocupat locul eliberat prin demisie în luna mai de Iulius Delorean, care a renunţat la calitatea de ales local pentru a putea intra în rândul funcţionarilor publici în vederea ocupării funcţiei de subprefect de Bihor. Iniţial, în cărţi pentru această funcţie era chiar Vig Hajnalka.

La rândul său, Ioan Bârsan a ocupat locul eliberat de fostul consilier Cristian Ile, "radiat" în cursul lunii iulie din listele de partid alături de alţi 11 colegi pentru neplata cotizaţiei la partid. Proprietar al unei firme de construcţii, inginerul Ioan Bârsan a mai ocupat funcţia de consilier local, ultima dată în mandatul din 2004 - 2008.