Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, a profitat de penultima zi de campanie electorală pentru a face un scurt rezumat al "mizeriilor" folosite de PSD în campania pentru Victor Ponta, spunând că are speranţa că bihorenii sunt oameni inteligenţi, care nu cad în capcanele întinse de PSD.

Popa a făcut referire la pliantele cu "sperietoarea că Iohannis taie pensiile trimise de politrucii PSD prin Poşta Română", dar şi la "mizeria mai nouă că Iohannis rupe Ardealul de România", spunând că "propaganda PSD este o monstruozitate", după care a amintit că atât banii acordaţi profesorilor, cât şi promisiunile de mărire a salariilor asistentelor medicale şi de indexare a pensiilor, dar şi ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană nu sunt cadouri din partea PSD, ci drepturi pe care cetăţenii oricum le aveau.

Cel mai mult a vorbit Popa, însă, despre implicarea Bisericii Ortodoxe în campania lui Victor Ponta. Membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei şi Bihorului de peste un deceniu, liderul PNL Bihor s-a declarat "mâhnit" de practicile PSD.

"Ca un bun ortodox şi om care a dovedit că susţin Biserica Ortodoxă, dar şi celelalte culte, aduc un vot de blam întregului PSD, de la primul până la ultimul membru, şi în primul rând lui Victor Ponta, care şi-a permis să coboare Sfânta Biserică în lăturile lor", a spus Popa.

De asemenea, preşedintele PNL a afirmat că "este datoria noastră să ajutăm Biserica, nu să manipulăm conştiinţe, spunând oamenilor că deţinem puterea asupra Bisericii. E cea mai mare blasfemie pe care am auzit-o în ultimii 25 de ani!".

În final, Cornel Popa le-a "recitat" jurnaliştilor ceea ce el a denumit "o rugăciune pe care am aflat-o de la nişte români din Spania", evident cu mesaj politic: "Înger, îngeraşul meu / Scapă-ne de PeSeDeu!".