Bihoreanul Vasile Blaga, cel pentru care şi-a anunţat sprijinul întreaga organizaţie judeţeană a PDL pentru a deveni preşedintele partidului la Convenţia Naţională din 14-15 mai, a fost primit duminică dimineaţa cu aplauze de mult mai mulţi militanţi democrat-liberali decât au fost prezenţi miercuri seară la întâlnirea cu premierul Emil Boc.

Întâmpinat de liderul filialei, Ştefan Seremi, dar - surpriză - şi de predecesorul acestuia, Petru Filip, şi însoţit, dintre figurile cunoscute ale partidului, doar de Sorin Frunzăverde şi de Cristian Boureanu, Blaga le-a vorbit PDL-iştilor bihoreni despre moţiunea cu care va candida, "O Românie dreaptă, o Românie europeană", exprimându-şi convingerea că aceasta va fi următorul program politic al PDL, deoarece el va câştiga alegerile interne.

De altfel, actualul nr. 2 al PDL a spus acelaşi lucru şi jurnaliştilor, după încheierea reuniunii. "Sigur, nu e un secret că aici ne bucurăm de mult sprijin, dar credem că am reuşit să convingem foarte mulţi colegi în toată ţara şi că vom câştiga preşedinţia partidului, iar programul nostru va fi cel pe care partidul îl va urma în perioada viitoare", a spus Blaga.

Votul, musai secret!

În condiţiile în care tabăra principalului său contracandidat, Emil Boc, a refuzat propunerea lui Vasile Blaga ca la Convenţia Naţională să participe toţi primarii PDL, şi totodată încearcă să controleze votul pe care îl vor da delegaţii prin impunerea votării "pe organizaţii", şi nu în ordinea alfabetică a numelor, secretarul general al PDL a declarat că, în mod cert, votul va trebui să fie secret, fiindcă în caz contrar s-ar încălca statutul partidului.

"Am văzut discuţii pe tema asta. Sigur, aţi văzut cum au evoluat lucrurile, începând de la numărul de participanţi. Noi nu am cerut decât să participe toţi cei care vor intra în prima linie a anului electoral viitor, primari, viceprimari, preşedinţi de consilii judeţene. Noi avem 1.069 de primari... Dar votul este secret, scurt ca bună ziua. Acest lucru este prevăzut în statutul partidului, inclusiv faptul că niciun preşedinte de organizaţie nu poate să-i dea dispoziţie nimănui cum să voteze. Votul este imperativ, deci se va vota secret", a spus Blaga.

Udrea şi câinele Vasile

Întrebat de BIHOREANUL de ce îl atacă atât de vehement Elena Udrea, care l-a acuzat că ar fi "omul mogulilor", Vasile Blaga a sugerat că aceasta este reprezentanta celor care nu se pot mândri că au militat pentru partid în vremurile de restrişte, când PSD-ul încerca să distrugă Partidul Democrat. De asemenea, Blaga a spus că niciodată cei care îl atacă nu i-au explicat de ce îl consideră a fi un cal troian al opoziţiei sau o unealtă a "mogulilor".

"Mie nu mi-au spus, bineînţeles, căci nici nu au ce spune. Eu le spun însă acelaşi lucru: unde erau ei în perioada 2001-2004, când domnul Năstase lansa tezele de la Snagov pentru destructurarea Partidului Democrat? Mai fac şi câte-o glumă, că eram pe atunci doar vreo cinci-şase oameni în curte la Modrogan şi câinele Vasile. Păcat că a murit fără să-şi scrie memoriile, că avea ce spune...", a spus Blaga.

"Duşmanul" Blaga

Într-o recentă postare pe blogul său, sub titlul "Alegerile din PDL - o competiţie adevărată, care trebuie să rămână internă", Elena Udrea îl ataca pe Vasile Blaga, acuzându-l că îi are de partea sa pe "detractorii" premierului Emil Boc şi ai preşedintelui Traian Băsescu, şi că este "susţinut de presa ostilă" şi de opoziţie.

"Nu pot să nu constat că echipa lui Vasile Blaga este susţinută de presa ostilă partidului şi de opoziţie, în timp ce, în fiecare zi, de dimineaţă pâna noaptea, noi, cei care suntem cu Emil Boc, am devenit ţinta atacurilor acestora. Până nu demult şi Vasile Blaga şi susţinătorii săi au fost membri ai Cabinetului, deci nu poate fi vorba de un atac la Guvern. Eu remarc încă o dată că toţi detractorii lui Traian Băsescu şi ai celor consideraţi loiali acestuia sunt susţinătorii colegului meu Vasile Blaga şi, acum, şi ai celor de lângă el. Sigur că îmi pun întrebări şi încerc sa găsesc explicatii. Colegii de pe cealaltă moţiune au suficient de multe atuuri încât să nu fie nevoie să accepte "ajutorul" pe care li-l dau presa mogulească şi opoziţia", scria Elena Udrea pe blogul său, în data de 2 mai.