Programul guvernal lapte-corn în grădiniţele cu program normal şi în şcoli şi fructe în şcoli va fi preluat de către municipalitate.

Consiliul Local se întruneşte marţi de la ora 14 în şedinţă extraordinară pentru a revoca hotărârea din luna iulie privind nepreluarea programului guvernamental lapte-corn în urma deciziei Consiliului Judeţean de a trece această activitate la primării. "La data de 20 iulie, Consiliul Local a aprobat nepreluarea acestui program, după ce în repetate rânduri municipalitatea a declinat în mod repetat disponibilitatea de a prelua acest program, însă luând în considerare faptul că, prin neimplicarea nici unei instituţii, a fi afectaţi preşcolarii şi şcolarii, începând cu anul şcolar 2011 - 2012", se menţionează în proiectul de hotărâre.

Primăria Oradea a şi organizat deja vinerea trecută procedura de achiziţie pentru desemnarea furnizorului de lapte, cornuri şi fructe.

În aceaşi şedinţă consilierii locali vor mai aproba achiziţionarea directă a unei suprafeţe de teren necesară amenajării unui pasaj peste calea ferată industrială din zona fostei tăbăcării situate în Şoseaua Borşului prin compensarea valorii tranzacţiei cu impozitele neachitate de către proprietar.

În cadrul întâlnirii vor mai fi informaţi cu privire la vizita făcută de viceprimarul Gheorghe Carp la Centrul Medical Cook Children's (Texas) şi compania Van der Graaf (Canada) în perioada 27 iulie - 2 august.