Biroul de presă al DNA a anunţat, joi, trimiterea în judecată a avocatului orădean Horia Chivari (foto dreapta) din cadrul Baroului Bihor.

După cum se ştie deja, avocatului i se impută că, în iulie 2011, a pretins şi primit de la părinţii unui client, denunţători în cauză, suma de 7.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorului Ovidiu Galea (foto stânga) de la Tribunalul Bihor, care, în schimbul banilor, ar fi urmat să pronunţe o pedeapsă cu suspendare faţă de fiul acestora.

Iniţial, fiul denunţătorilor a şi fost condamnat la o pedeapsă cu suspendare, însă ulterior, după rejudecarea cauzei, a primit o condamnare cu executare de la aceeaşi instanţă.

Pe 27 martie, avocatul a fost ridicat şi reţinut de procurori pentru 24 de ore. În timpul audierilor, acesta şi-a recunoscut faptele, însă a făcut la rândul său un autodenunţ în care pretinde că a împărţit banii cu judecătorul.

O zi mai târziu, Chivari a fost prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, solicitare care a fost respinsă de instanţă şi înlocuită cu o altă măsură mai puţin restrictivă, cea de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Citiţi amănunte despre caz în articolul Liber şi nu prea: Scăpat deocamdată de arest, avocatul Chivari spune că trebuia să-l şpăguiască pe judecătorul Galea