Un tânăr de 23 de ani din comuna Măgeşti este cercetat pentru tentativă de tâlhărie după ce, marţi seara, în jurul orei 20, a intrat într-un ABC din Oradea unde, ameninţând-o pe vânzătoare cu un pistol, i-a cerut să-i dea toţi banii proveniţi din încasări, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Bihor, subcomisarul Ioana Indrieş.

"Când atacatorul a scos pistolul, vânzătoarea a acţionat sistemul de alarmă al magazinului. Speriat, bărbatul a încercat să fugă, dar a fost oprit pe stradă de către un subofiţer al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor", a declarat Ioana Indrieş.

Subofiţerul respectiv, Sebastian Hava, l-a imobilizat pe fugar şi, i-a luat pistolul, care s-a dovedit unul de jucărie. " Mă pregăteam să intru în magazin când am auzit alarma şi l-am văzut pe individ ieşind în fugă pe uşă. L-am oprit, l-am imobilizat şi pentru că vânzătoarea mi-a spus că are pistol, l-am percheziţionat şi i l-am luat. Era unul de jucărie. După ce l-am imobilizat, mi-am sunat colegii de la Jandarmerie şi pe cei de la Poliţie", a explicat Hava.

Tâlharul cu pricina, Dorel Demian, a fost audiat şi reţinut, pentru 24 de ore de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia municipiului Oradea sub acuzaţia de tentativă de tâlhărie. În timpul audierilor, Demian a declarat că a încercat să jefuiască ABC-ul de teamă să nu-l certe soţia pentru că şi-a jucat banii la aparatul de pocker. "De teamă că va merge cu mâna goală acasă iar soţia, însărcinată fiind, se va supăra şi îl va da afară, s-a dus în piaţă, a luat un pistol de jucărie, iar apoi a ales un magazin alimentar, cu intenţia de a-l jefui. A aşteptat momentul în care în magazin se afla doar vânzătoarea şi a intrat. A avut ghinion", au declarat surse din Parchet.

Miercuri, Dorel Demian a fost pus în libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea.