Fermierii bihoreni sunt îndemnaţi să îşi înscrie bovinele în schema decuplată de producţie în sectoarele lapte şi carne înainte de termenul limită de 28 octombrie, dată după care nu se vor mai putea depune cereri

"Până la 30 septembrie au depus cereri doar 524 de fermieri pentru un număr de 3.294 de capete de bovine, dintr-un total de aproximativ 8.000 de potenţiali beneficiari din Bihor", se menţionează într-un comunicat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Bihor.

Potrivit documentului, fermierii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate se pot prezenta la centrele locale. Excepţie fac doar cei care deţin mai mult de 20 de vaci, aceştia urmând să îşi depună dosarele la centrul judeţean APIA din strada Matei Corvin nr. 1.

Pot beneficia de aceste scheme de plată, o singură dată pe an, producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Ţărani, înscrieţi-vă vacile! APIA preia de săptămâna viitoare cererile de subvenţie pentru bovine"