O persoană a murit, iar o alta este internată în stare gravă la spital în urma unui accident petrecut, luni, pe DN79, în comuna bihoreană Gepiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, tragedia s-a petrecut luni, în jurul orei 1 dimineaţa.  Aflat la volanul unui autoturism, un bărbat de 48 de ani din localitatea arădeană Lipova a văzut mult prea târziu insula de calmare a traficului de la intrarea în comună, iar mașina s-a lovit de bordura acesteia și s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare.

"În urma impactului, şoferul a murit, iar pasagera sa, o tânără de 23 ani din comuna arădeană Păuliş, a fost internată în stare gravă la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri, vina pentru producerea accidentului o poartă şoferul, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

În noiembrie anul trecut, afaceristul orădean Ion Govoreanu, celebrul fondator al grupului de firme Trei G și șoferul mașinii în care se afla, Octavian Sasu, administratorul Trei G Retail Beiuș, au ajuns la spital tot în urma unui accident similar.

Sasu nu a reuşit să reducă viteza în apropierea insulei care desparte cele două direcţii de mers, la ieşirea din comuna Avram Iancu, s-a lovit de scuarul de beton şi a pierdut controlul maşinii, care a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în şanţ.