Noul director de marketing al FC Bihor, Andrei Bondor, a anunţat, joi, punerea în vânzare, de luni, a noilor bilete şi abonamente, valabile începând de sâmbăta viitoare, de la meciul de pe teren propriu cu CSU Voinţa Sibiu. Ele vor putea fi găsite la sediul clubului de pe strada Iosif Vulcan, la stadion şi la Lotus Center, purtându-se discuţii şi pentru deschiderea a două noi puncte de vânzare, pe Corso şi în Piaţa Magnoliei.
Comunităţi de stadion
Preţul unui bilet este de 10 lei. Ele vor fi branduite şi personalizate pentru fiecare meci, dar nu vor fi alocate locurilor din tribune decât din returul campionatului.
În schimb, un accent special se va pune pe noile abonamente, considerate "dovezi de loialitate" faţă de club. La preţul de 200 de lei pe sezon, ele poartă elementele de identificare (tribună, rând, loc) şi dau posesorului mai multe avantaje: garantează posesorului că va avea acelaşi loc pe durata campionatului (astfel încât colegii, prietenii sau familiile se pot asigura că vor sta împreună tot timpul, formând adevărate "comunităţi"), sunt transmisibile, iar posesorii lor vor face obiectul mai multor campanii de marketing.
Andrei Bondor a spus că vor fi destinate abonamentelor cele mai bune locuri, adică sectoarele C şi D, precum şi două laterale ale tribunei 0, de la care se vor tăia gardurile, până la 80 de cm, pentru a asigura o vizibilitate maximă. 600 de locuri vor fi destinate abonaţilor şi doar 140 invitaţilor, favoritismele şi gratuităţile fiind eliminate.
"Surpriza neplăcută pentru unii e că loja principală nu va mai fi a VIP-urilor formale ale oraşului, ci ale sponsorilor. Ei vor beneficia de cele mai bune locuri de pe stadion, vor avea scaune personalizate şi servicii de catering. VIP pentru mine e cel care a contribuit şi şi-a cumpărat scaunul de VIP, nu cel care, dintr-o poziţie publică, gestionează de fapt banii noştri", a explicat Bondor noua filozofie a clubului. Scaunele VIP nu sunt ieftine: 1.000 de euro pe sezon.
Mai mult decât fotbal
Noul director de marketing a mai gândit trei pachete de servicii de reclamă destinate sponsorilor: gold (25.000 de euro), silver (12.000 de euro) şi bronz (5.000 de euro). "Pornim deja cu 40 de firme în curs de contractare", a anunţat Bondor, care a spus că practic activităţile de marketing vor fi finanţate din încasările pe care chiar ele le aduc, deci din veniturile proprii ale clubului, nu din banii publici sau ai finanţatorului Marius Vizer.
În continuare, pe stadion vor avea acces gratuit copiii până în 14 ani, femeile, pensionarii şi persoanele cu handicap. De altfel, a spus Bondor, om de sport cunoscut în lumea judoului, întreaga percepţie negativă asupra meciurilor de fotbal trebuie schimbată. Noii manageri ai FC Bihor îşi propun să transforme partidele de acasă în adevărate evenimente-spectacol, cu o pronunţată tuşă socială. "Vom face o campanie de marketing agresivă, fiindcă dorim să motivăm oamenii să vină la meciuri", a spus omul de afaceri.
Drept exemple, Bondor a spus că la stadion vor fi organizate, în sâmbetele meciurilor, cu o oră înainte de fluierul de start, meciuri de fotbal între copii, antrenamente ale micilor spectatori cu antrenori ai FC Bihor, demonstraţii sportive sau concerte, iar în incinta stadionului vor fi amenajate locuri de alimentaţie publică şi de joacă pentru copii, scopul fiind atragerea familiilor la meciuri, şi nu doar a bărbaţilor. "Vrem să arătăm că stadionul a devenit un loc unde poţi să vii cu familia sâmbăta să petreci câteva ore plăcute", a spus Bondor.
Ambiţii mari
Ştaiful va lua locul trivialităţilor, speră organizatorii. Bihorul va avea o galerie formată din tineri studenţi, iar suporterii vor primi la intrarea în arenă tricouri, şepci, pelerine de ploaie şi diverse alte "instrumente" personalizate, cu care să facă atmosferă şi să îşi susţină favoriţii. Iar în afara competiţiilor sportive, clubul se va implica în acţiuni sociale, precum vizite în judeţ, la cămine de bătrâni sau de copii, donaţii, o zi a porţilor deschise, întâlniri de toate felurile cu suporterii.
În concluzie, Andrei Bondor a spus că două motivaţii aduc oamenii la stadion - fotbalul şi atmosfera, iar dacă pentru prestaţia din teren nu pot garanta decât antrenorii şi jucătorii, cea "din afară" e o provocare căreia vrea să îi facă faţă. Targetul? "7-8.000 de oameni atraşi la stadion, pînă la finalul campionatului".
O ambiţie frumoasă pentru o divizionară secundă, care ne face să visăm frumos la atmosfera primei ligi pe care ar aduce-o cu sine o nouă promovare. De fapt, nici nu trebuie să visăm, ci doar să ne amintim cum era pe vremuri. În vremurile bune...