"Am constatat că mulţi copii de la ţară, chiar dacă au rezultate bune la învăţătură şi ar merita mai multe recompense, nu îşi cunosc nici măcar judeţul, şi nu au făcut nicio excursie, deoarece familiile lor nu au posibilităţi materiale", a argumentat deputatul liberal Lucia Varga ideea sa de a continua şirul excursiilor oferite unor grupuri de elevi din localităţile situate în jurul oraşului Aleşd.

Varga a anunţat, într-o conferinţă de presă desfăşurată joi, că a organizat o nouă excursie, pentru un grup de 45 de copii de gimnaziu din comuna Auşeu, pe care sâmbătă şi duminică îi va duce la Peştera Urşilor, la Mănăstirea Izbuc şi la Ştrandul din Beiuş. Costul excursiei, a spus deputatul liberal la solicitarea jurnaliştilor, va fi de circa 2.000 de lei, bani suportaţi din buzunarul personal.

Excursia oferită copiiilor din Auşeu este a doua din acest an organizată de Varga, după ce, la finele sesiunii parlamentare, a mijlocit deplasarea a 40 de copii din Aleşd la Sighişoara şi la Bucureşti, unde au vizitat Parlamentul, Mitropolia, parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, dar şi centrul vechi al Capitalei. "Copiii de la ţară sau din orăşelele mici, cum este Aleşdul, sunt cuminţi şi civilizaţi, dar nu ştiu cum să se comporte dacă ajung într-un oraş mare. În asemenea excursii pot nu numai să vadă cu ochii lor ce au văzut doar la televizor, ci pot învăţa şi cum să se comporte", şi-a justificat Varga alegerea.

Lucia Varga a mai organizat, la finele săptămânii trecute, şi un week-end petrecut la Şuncuiuş de colege din Organizaţia de Femei a PNL. "La drept vorbind, e nevoie şi de asemenea ieşiri, că românul şi aşa e prea stresat, şi vede numai muncă, muncă", a mai spus deputatul.