Şoferul TIR-ului care, pe 30 aprilie, în apropierea punctului de trecere a frontierei Artand a provocat moartea politicianului orădean Radu Crican şi rănirea prietenei sale, Camelia, a fost trimis în judecată de autorităţile maghiare sub acuzaţia de omor din culpă şi vătămare corporală din culpă, a anunţat locotenent colonel dr. Lingvai Csaba, şeful Căpităniei de Poliţie Berretyoujfalu.

"Dosarul a fost înaintat în instanţă, judecătorii urmând să se pronunţe asupra pedepsei pe care şoferul vinovat de accident urmează să o primească", a declarat Lingvai.

Accidentul s-a petrecut în Ungaria, la 5 kilometri de vamă. Împreună cu prietena sa, Crican se îndrepta spre casa pe care şi-o cumpăraseră în Ungaria când, din cauza unui imens nor de praf provocat de o furtună, un TIR a frânat brusc în faţa maşinii sale, iar un altul l-a izbit din plin din spate. Bărbatul a decedat pe loc, iar femeia a fost transportată de urgenţă la spital, fiind lovită la nivelul capului.

În vârstă de 53 de ani, Radu Crican a fost de profesie informatician, dar după revoluţie, pasionat de lectură, muzică şi politică, a activat îndeosebi în viaţa publică, fiind întemeietor al Librăriilor Crican, al Editurii Crican, fondator al staţiei Pro TV Oradea, al postului de radio local Mix FM şi consilier al unor politicieni.