Noul centru de relaţii cu publicul amenajat în curtea interioară a Primăriei, botezat popular "piramida lui Bolojan" după forma luminatorului care acoperă construcţia, a costat 1.492.254 lei plus TVA.

Conform unui comunicat al Primăriei, comisia de recepţie a lucrărilor formată din reprezentanţi ai Administraţiei Imobiliare Oradea, Instituţiei Arhitectului Şef şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care s-a întrunit la sfârşitul săptămânii trecute, a apreciat calitatea lucrărilor ca fiind corespunzătoare proiectului de execuţie, dispoziţiilor de şantier emise şi normativelor tehnice în vigoare. Demarate de firma Abed Nego pe 11 mai 2010, lucrările au fost finalizate în 29 aprilie 2011, cu două săptămâni înainte de termenul limită, şi au fost apreciate de comisie cu calificativul "foarte bine".

Noul centru de relaţii cu publicul va cuprinde 27 de ghişee de lucru, întreaga activitate pe acest domeniu urmând să fie concentrată într-un singur loc. Sala ghişeelor urmează să fie inaugurată în cursul lunii iulie, după montarea mobilierului de către firmele Mic Mobilier şi Flavimob şi amenajarea bufetului de incintă de la subsolul construcţiei.

La licitaţia pentru închirierea spaţiului cu destinaţia de bufet de incintă cu servicii de catering a participat o singură firmă, Select Catering SRL, licitaţia fiind în fază de evaluare.

În paralel, în pregătirea inagurării sălii de lucru cu publicul funcţionarii Primăriei desemnaţi să răspundă solicitărilor orădenilor sunt supuşi unui program de perfecţionare în lucrul cu publicul, cursurile urmând să se deruleze pe grupuri de lucru de-a lungul acestei luni.