Primăria îşi va concentra toată activitatea de lucru cu publicul în sala ghişeelor amenajată în curtea interioară şi la parterul clădirii. Sala de lucru cu publicul, cunoscută popular ca "piramida" lui Bolojan, după forma luminatorului care o acoperă, a fost dată în folosinţă începând cu data de 30 iunie.

Conform unui comunicat al municipalităţii, joi s-au mutat de la camera 14 în noul Centru pentru Relaţii cu Publicul primele şapte ghişee pentru plata taxelor şi impozitelor locale, iar vineri s-au mutat şi cele şase ghişee de la fostul Centru de Informaţii Publice (CIP), care şi-a desfăşurat activitatea la camera 23.

Tot începând cu data de 1 iulie, s-au mutat în Sala Ghişeelor patru birouri ale Serviciului Impunere Persoane Fizice şi trei birouri ale Serviciului Impunere Persoane Juridice.

Conform programării, în cursul săptămânii viitoare se vor muta în "piramidă" biroul Registrului Agricol, trei birouri ale Administraţiei Imobiliare Oradea şi tot atâtea ale Instituţiei Arhitectului Şef.

Cele trei birouri de urbanism vor fi specializate pe domenii cum ar fi Autorizaţii construcţii, Avizare construcţii şi Finalizări Construcţii. Programul de preluare a documentelor la cele trei ghişee de urbanism va fi de patru ore. În cealaltă jumătate a zilei funcţionarii vor oferi consultaţii pe teme tehnice sau vor face muncă de teren.

Conducerea Primăriei intenţionează să mute treptat în "piramidă" toate birourile care au relaţii cu publicul sau, în cazul în care nu vor încăpea, să le aducă la parterul clădirii pentru ca orădenii să nu mai rătăcească pe holuri pe la etajele superioare.

"Sala Ghişeelor va găzdui aproape toate birourile din Primăria Oradea, care prin atribuţiile specifice au relaţii cu publicul, este dotată cu mobiler modern, cu locuri de aşteptare pentru cetăţeni, cu mese la care aceştia îşi pot completa documentaţiile", se menţionează în comunicatul municipalităţii.

După încheierea activităţii de strămutare a birourilor la parterul clădirii, accesul orădenilor la etajele superioare va fi limitat. Publicul va avea posibilitatea să ajungă doar până la sala mare a Primăriei şi holul principal care vor fi transformate în spaţii expoziţionale.