Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, fost ministru al Educaţiei timp de trei săptămâni, nevoit să demisioneze în urma acuzelor că singur, cu soţia şi cu un asistent de la Universitatea orădeană, ar fi plagiat în şapte lucrări pasaje din cercetările altora, a declarat luni că a aflat "pe surse" că Ministerul Educaţiei nu îl va găsi vinovat de plagiat, aşa cum făcuseră, în urmă cu o lună, membrii Consiliului Naţional de Etică universitară.

Întrebat dacă a primit oficial verdictul CNE, "scăpat pe surse" luna trecută, Mang a declarat că nu. "Nu am primit nicio comunicare oficială şi, din câte ştiu, vă spun şi eu pe surse, ca presa, şi bunul-simţ mă face să cred asta, că decizia (n.r. - Ministerului) va fi că nu am plagiat", a spus Mang într-o conferinţă de presă desfăşurată luni la sediul PSD Bihor.

De asemenea, întrebat dacă, totuşi, în cazul în care Ministerul Educaţiei va valida concluzia CNE, îşi va da demisia, aşa cum a promis, "din toate funcţiile publice", Mang a dat-o la întors, susţinând că n-a făcut o asemenea afirmaţie. "Eu nu am spus că mă retrag din toate funcţiile publice, ci de la conducerea Ministerului - că ce legătură are o acuză de plagiat cu calitatea de consilier judeţean? - şi oricum mi-am dat demisia de la Minister, chiar dacă n-am plagiat", a spus fostul ministru al Educaţiei.

De asemenea, Mang a zis că scandalul cu plagiatul a fost pus la cale de PDL-iştii din jurul fostului ministru Daniel Funeriu. "Lor (PDL-iştilor) le era teamă că o să schimb Legea Educaţiei, şi ea tot va fi schimbată, cu sau fără Mang", a afirmat fostul ministru.

În final, întrebat de jurnalişti dacă îşi va ţine promisiunea ca, la aflarea deciziei finale privind cazul său, va organiza o conferinţă de presă în care să-şi prezinte în detaliu poziţia faţă de fiecare lucrare susceptibilă de plagiat, Mang a spus că va face acest lucru. "Dar nu va fi o conferinţă de presă, ci un seminar", a avertizat el.