Balog Remus, unul din membri clanului ţigănesc Neguş şi vărul primar al lui Romulus Markovics (Romi Neguş), liderul grupării, anchetat împreună cu acesta şi cu alte patru persoane pentru un scandal provocat pe 16 ianuarie pe strada Jean Jaures din Oradea, a fost arestat, joi seară, de Judecătoria Oradea.

"Instanţa a dispus arestarea inculpatului pentru 10 zile sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi vătămare corporală", a confirmat pentru BIHOREANUL prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra.

În acelaşi dosar, Romulus Markovics, alintat şi "Prinţul" ţiganilor, este anchetat în stare de libertate. Acesta, însă, a plecat din ţară imediat după reţinerea lui Balog, sub pretextul că-şi vizitează fratele, pe Markovics Sandor, pe numele de "scenă" Sanyi Neguş, încarcerat în Italia şi judecat pentru complicitate la omor.

Se caută martori 

Procurorii au reuşit să-i identifice şi pe ceilalţi patru bătăuşi care au participat la atacul comis asupra asupra fiilor proprietarei brutăriei Popa şi a un prieten al acestora Dan Chiş, naşul unui cunoscut recuperator orădean, Constantin Mărie. Cei patru sunt Răzvan Parfene, Heghedus Mihai, Pintilie Beniamin şi Murvai Iuliu, cu toţii implicaţi în mai multe scandaluri provocate de gruparea lui Romi Neguş, şi ei cercetaţi în dosar. "Ancheta este îngreunată de faptul că martorii care au asistat la scandalul în urma căruia Dan Chiş a fost rănit au refuzat să facă declaraţii, chiar şi sub identitate protejată", a mai spus prim-procurorul Parchetului Bihor.

Anchetatorii speră, însă, să-i găsească pe câţiva dintre şoferii care au circulat în seara scandalului pe bulevardul Dimitrie Cantemir şi care au oprit încercând să intervină în favoarea victimei. "Se aude pe înregistrările făcute de camerele de supraveghere cum se opresc şoferii şi strigă spre inculpaţi, să lase victima în pace", explică Gavra.

În loc de chirie, bătaie

Scandalul în care a fost implicată gruparea lui Romi Neguş a avut loc în seara zilei de 16 ianuarie. Fraţii Popa trebuiau să se întâlnească cu un chiriaş de-al lor, care stă într-un imobil deţinut de familie pe strada Jean Jaures, în imediata apropiere a brutăriei Tomis, la intersecţia cu bulevardul Cantemir. Bărbatul, Daniel Crăciun, le datora chiria pe două luni, aproximativ 500 de euro, şi a fost ameninţat cu evacuarea, motiv pentru care a cerut o întrevedere ca să discute despre modalităţile de a rezolva problema.

În loc de asta, însă, Crăciun a venit la întâlnire cu Romulus Markovics şi cinci dintre oamenii acestuia, care i-au agresat verbal pe cei doi fraţi şi l-au lovit pe prietenul lor, Dan Chiş. În urma altercaţiei, Chiş s-a ales cu nasul spart, un deget fracturat la o mână şi mai multe vânătăi pe corp, potrivit raportului medico-legal leziunile având nevoie de 25 zile de îngrijiri medicale.