De Valentine's Day, Băsescu i-a făcut Elenei Udrea un cadou special, retrăgând toate declaraţiile de amor făcute de-a lungul anilor "câinelui Vasile". Precum Stalin pe vremuri, Comandantul Suprem al U.M. PDL a decretat, trimiţându-l pe fostul secretar general al partidului în dizgraţie, un ordin limpede: "Pentru meritele din trecut i-am ridicat statuie. Pentru păcatele din prezent îi luăm capul!".

Ca trezit din beţie mulţumită unui borcan în care gogonelele coabitează regulamentar cu cele două nelipsite cuburi de gheaţă, Băsescu l-a reevaluat pe bihorean ca fiind inamicul nr. 1 al partidului, responsabil de toate relele: Blaga e vinovat pentru căderea Guvernului MRU, pentru "pesedizarea" PDL, pentru pierderea scrutinului local şi a celui parlamentar de anul trecut, pentru politica "de cârciumă" (look who's talking! - cum ar zice Licuriciul cel Mare), pentru "blatul" cu USL, pentru "aranjarea" alegerilor interne programate la primăvară...

Deci nu Boc şi miniştrii lui (pe care i-a şi lăudat la scenă deschisă) au dus PDL la "mediocritate" - a decretat Zeus. Nu servilismul fostului premier, nu opulenţa Elenei Udrea, nu hoţia Robertei, nu prostia Andreei Vass sau a lui Traian Igaş, nu aroganţele ineptului Baconski, nu găinăriile lui Botiş, nu agramatismul lui Ialomiţianu şi nu găunoşenia lui MRU i-au enervat pe "rrromâni"! Ci Blaga, care conduce partidul abia după ce acesta intrase în picaj.

Toată floarea cea vestită a "intelectualilor" preşedintelui şi a "incoruptibililor" puri şi duri, dar prinşi de atâtea ori cu raţa-n gură, spune despre Blaga că este un primitiv lipsit de carismă. Mie însă mi-a plăcut teribil când bihoreanul i-a dat replica Tiranului: "partidul ăsta, cu conducerea asta" e cel care l-a salvat la Referendum! Nu Udrea, pusă să-şi ascundă decolteele toată vara trecută, ca nu cumva cetăţenii să iasă la vot aşa masiv încât să facă cvorum. Şi câte altele ar mai putea povesti Blaga, despre cum a procurat bani de campanie, dar şi voturi, pentru al doilea mandat al preşedintelui, ori pentru ca agramata lui mezină să fie transformată dintr-o manechină oarecare în ditamai Euro-Eba.

Pe principiul "eu v-am făcut, eu vă omor", Băsescu a avut tupeul să urecheze un partid care, deşi s-a gonflat datorită lui, tot din pricina sa s-a dezumflat. Căci, la fel cum îi datorează USL propria-i ascensiune, tot lui trebuie să-i mulţumească şi activiştii portocalii pentru dezastrul în care au ajuns.

Numai PDL-ist să nu fii primăvara asta, când în haită se anunţă o bătălie pe viaţă şi pe moarte! Nu ştiu dacă o va câştiga Blaga sau pupila lui Băsescu, dar altceva îmi stârneşte mai mult curiozitatea. Cât de iute se va năpusti DNA asupra fostului vameş bihorean? Şi câte PD-uri sau PDL-uri vom avea după ce preşedintele va părăsi Cotrocenii?