Spectaculoasa renunţare la nominalizarea pentru postul de ministru al Economiei, anunţată marţi seară de fosta consilieră pe probleme de economie a fostului premier Emil Boc, ar putea fi cu noroc pentru un absolvent al Universităţii din Oradea, aflat în cărţi pentru ocuparea postului ministerial în Guvernul Ungureanu.

Potrivit informaţiilor din interiorul PDL, cele mai mari şanse să devină ministru le are deputatul de Sălaj Lucian Nicolae Bode, născut cu 38 de ani în urmă, absolvent în 1998 al Facultăţii de Electrotehnică şi Informatică din cadrul Universităţii orădene, iar apoi master în "managementul Securităţii în Societatea Contemporană" obţinut la Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Bode este nu doar deputat de Sălaj (locul de unde provine şi Andreea Paul Vass, căsătorită cu un orădean), ci şi preşedinte al PDL Sălaj.

În ciuda încercărilor BIHOREANULUI de a afla informaţii despre profilul lui Bode de la foştii profesori sau studenţi ai Facultăţii de Electrotehnică şi Informatică, niciunul nu şi-a amintit, însă, de acesta.

Bode a devenit favorit pentru şefia Ministerului Economiei după ce conjudeţeana sa Andreea Paul Vass a renunţat la nominalizare invocând "motive personale".

Miercuri dimineaţă, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că mama fostei consiliere a fostului premier, Mărioara Vass, este în conflict de interese, fiind în acelaşi timp consilier local în Bobota (jud. Sălaj), dar şi acţionară la o firmă care a primit de la Primăria comunei două contracte în valoare de câte 21.180 lei.

UPDATE: Primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat, când şi-a anunţat echipa cu care formează noul Guvern, că Lucian Bode este noul ministru al Economiei.