Cartierul Episcopia Bihor iese în stradă. PPMT Oradea organizează joi, de la ora 17, un marş prin care locuitorii cartierului vor protesta împotriva faptului că municipalitatea nu a investit într-o şosea de centură care să scoată traficul greu din zona de locuit. La mitingul care va avea lor pe traseul strada Matei Corvin - strada Vămii sunt aşteptaţi circa 150 de orădeni.

„Pe data de 23 august am mai organizat o acţiune de protest, la care au participat circa 70 de oameni. De atunci Primăria ne-a comunicat în scris că are problema în atenţie iar până în 2030 se va întâmpla ceva. Nouă nu ne convine un astfel de răspuns. Acest marş de protest va fi repetat de câte ori este nevoie până ce vom vedea un studiu de fezabilitate sau un proiect de execuţie, ca să ştim că încep lucrările", a declarat Kistrofi Kristoff, preşedintele PPMT Oradea, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, municipalitatea are de ales între a amenaja un drum cu două benzi pe o lungime de 4,8 kilometri de-a lungul liniei ferate de Satu Mare, care să lege Episcopia de Calea Borşului, sau să pună în operă proiectul primarului Ilie Bolojan de prelungire a actualei şosele de centură peste câmp, începând de la Calea Sântandreiului până în Episcopia, cu traversare peste Crişul Repede pe un pod nou.

„Nouă ne-ar conveni oricare dintre cele două variante, numai să vedem că se face ceva în maxim doi ani. Episcopienii au ajuns la limita răbdării şi merită o şosea de centură, ca să nu le mai treacă TIR-urile pe sub geam", a spus Kristofi, precizând că orădenii sunt deranjaţi inclusiv de capacele de canal din carosabil care, montate de mântuială, fac zgomot de fiecare dată când sunt călcate de maşini. „Compania de Apă Oradea a montat în jurul acestor capace de canal tampoane de cauciuc care au rezistat 2-3 zile, o săptămână poate, după care s-au distrus".

Kristofi Kristof a mai spus că toate eforturile reprezentanţilor PPMT de a ajunge în audienţă la primarul Ilie Bolojan au rămas fără efect. Edilul le-a transmis prin intermediari că are în vedere problema ridicată de aceştia, dar că refuză să intre în polemici politice.