Motocicliştii salută vara care s-a încheiat. Circa 25 de membri ai clubului motociclistic "White Wolves" MC Oradea şi mai mulţi simpatizanţi au luat parte duminică seară la încheierea sezonului motociclistic 2011. Manifestarea a fost organizată în parcul 1 Decembrie în cadrul festivalului "Toamna orădeană". Bikerii orădeni au punctat sfârşitul în week-end sfârşitul anotimpului cald cu o "tură" pe motoare la Baia Mare unde au participat la închiderea sezonului motociclistic organizată de clubul "Nord 6 Rider".

Conform calendarului "White Wolves", sezonul motociclistic 2011 a durat cinci luni. "Deschiderea oficială a sezonului motociclistic a avut loc pe 6 mai, printr-un marş organizat în cadrul campaniei "Asigură-te!". Atunci, am atras atenţia participanţilor la trafic asupra prezenţei tot mai numeroase a motocicliştilor pe şosele, iar duminică seară am declarat închiderea sezonului. Din octombrie vin ploile, vremea se răceşte, iar numărul motocicliştilor de pe şosele începe să scadă", a declarat luni pentru BIHOREANUL, Dan Todoran, purtătorul de cuvânt al clubului "White Wolves".

"Respect!"

Întrucât în judeţul Bihor există circa 500 de motocilişti, organizarea lor într-o asociaţie care să le apere interesele în relaţie cu autorităţile statului dar şi cu ceilalţi participanţi la trafic era de aşteptat. În acest sens "White Wolves" a încheiat un parteneriat cu Poliţia Română dar şi cu organizaţii similare din ţară.

"Însăşi ideea de "Motorcicle Club" a apărut deoarece într-un club există reguli, există atribuţii şi responsabilităţi. Niciodată un membru MC nu va merge în trafic pe o roată, nu va conduce sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără echipamentul adecvat. Primul lucru pe care îl facem în încercarea de a atrage atenţia celorlalţi participanţi asupra motocicliştilor şi a solicita respect pentru aceştia este de a-i învăţa pe membrii noştri să acorde respectul cuvenit", se menţionează într-un comunicat "White Wolves".

Pentru anul 2012 clubul îşi propune ca, în funcţie de starea vremii, deschiderea sezonului motociclistic să aibă loc undeva în cursul lunii martie, calendarul acestuia urmând să fie stabilit peste iarnă în urma discuţiilor cu celelalte clubului din judeţ. În Oradea funcţionează în prezent patru cluburi motociclistice care reunesc în jurul lor circa 150 de membri şi peste 250 de simpatizanţi.