Primăria Oradea nu reuşeşte, cel puţin deocamdată, să-şi recupereze banii în urma unei afaceri eşuate. Este vorba de contractul încheiat cu firma Lotus Center, care a cumpărat un teren lângă aquaparkul Nymphaea, cu promisiunea că va construi un hotel şi o sală de evenimente.

După ce a transferat contractul pe o nouă firmă, anume înfiinţată, Nymphaea Resort, şi a obţinut inclusiv un ajutor de stat, firma deţinută de Alexandru Mudura jr. a construit însă doar o modestă sală, nu şi hotelul.

Deşi Primăria a fost dispusă să prelungească înţelegerea, expirată în luna martie, Mudura n-a vrut.

În plus, Nymphaea Resort a refuzat să plătească penalităţile de întârziere impuse de municipalitate, care până în septembrie au fost de 500 lei pe zi, apoi au crescut la 1.000 lei pe zi, sub pretextul că s-a achitat de obligaţiile contractuale, construind sala de evenimente.

Primăria a cerut Judecătoriei Oradea să oblige firma să plătească datoriile, dar joia trecută instanţa a respins solicitarea ca inadmisibilă.

Care sunt argumentele încă nu se ştie, dar hotărârea poate fi atacată la Tribunal. Poate ne va face justiţia oarbă să vedem... hotelul invizibil.