3.650 de zile, 520 de săptămâni, 120 de luni, 10 ani şi 518 apariţii. Acum 10 ani, sub ochii atenţi ai magiştrilor Cătălin Tolontan şi Dragoş Stanca, se lansa săptămânalul BIHOREANUL. Într-un tiraj de vis, de 12.000 de exemplare, la care s-a mai făcut o suplimentare de 4.000, a izbucnit în presa locală ceva ce nu s-a mai văzut.

Făcut pe osatura trupei care făcuse din Jurnal bihorean lider de piaţă, BIHOREANUL a intrat într-un trust unde regulile erau mult mai stricte, dar munca în reţea şi-a dovedit avantajele. Se trecuse de la faza jurnalismului instinctual, sau a celui în care se consuma mai mult alcool decât cerneală, la un stil profesionist de a face presă.

Ce subiecte frumoase! Am fost primii care am arătat cum judecătorul Pălcuţ vine de la Marghita la Oradea în patru labe, dintre care două la prânz. La noi, şi nu la Poliţie, s-a predat un criminal care îşi ucisese soţia şi soacra. Tot noi l-am lămurit şi pe un urmărit general să se predea mai repede, ca să putem prinde evenimentul în exclusivitate.

Ce oameni valoroşi şi pitoreşti! Olivia Steer, care a ales televiziunea, Simona Iacob, care a ales Franţa, "Moşul" Ovi Pascu, caricaturist şi fotograf de marcă, controversata Liliana Sime, bolundul Cătălin Sărmăşan, harnicul Vasile Boitoş, "traseistul" Sorin Sotoc, neînţelesul Florin Budea şi, evident, cei de acum, au dat şi dau strălucire unui produs ajuns, iată, la 10 ani. Astfel, la viteza cu care dispar publicaţiile, înainte ca cititorul să prindă de veste că au apărut, noi am devenit de-a dreptul venerabili.

Cel mai nou copil al nostru e site-ul www.eBihoreanul.ro. Aşa că dacă până acum cei care doreau discreţie cumpărau întreg tirajul, de acum înainte vor trebui să confişte şi eterul.

Închei cu nemuritorul slogan: Viaţă ca-n Bihor nu găseşti niciunde / De BIHOREANUL poţi fugi, dar nu te poţi ascunde. Hai să trăim!