Aproximativ 10 kilograme de rezină de cannabis valorând peste 500.000 de lei au fost descoperite, vineri dimineaţa, într-un într-un autoturism Alfa Romeo roşu cu numere de Spania oprit la intrarea în ţară în Punctul de trecere a frontierei Borş.

Surse judiciare au declarat BIHOREANULUI că drogurile au fost capturate în jurul orei 7.30, în timpul unei acţiuni a poliţiştilor Antidrog din cadrul cadrul Brigăzii de combatere a Crimei Organizate Oradea. Drogurile erau ascunse sub bancheta din spate a bolidului, reţinut acum în Punctul de trecere a frontierei.

În autoturism se aflau două persoane, care, potrivit surselor BIHOREANULUI, fac parte dintr-o grupare aflată în atenţia poliţiştilor Antidrog după ce, pe 10 august, a introdus în ţară 560 grame de rezină de cannabis. Atunci, drogurile au fost aduse de doi bărbaţi, Benko Ferencz şi Horea Bazil Oltean, ambii reţinuţi iar o zi mai târziu arestaţi pentru 29 de zile de Tribunalul Bihor.

Potrivit unui comunicat de presă făcut public, vineri, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, gruparea destructurată de poliţiştii BCCO Oradea era formată din trei români şi un cetăţean spaniol, iar rezina de cannabis provenea din Spania. "Cei patru acţionau pe ruta Spania - România, ocupându-se de trafic internaţional de droguri de risc şi au fost prinşi în urma unei anchete coordonate de procurorii DIICOT - Serviciul teritorial Oradea. Poliţiştii au reuşit să destructureze întreaga grupare şi să ridice, spre confiscare, aproape 10 kilograme de rezină de cannabis", se specifică în comunicat.

La acţiunea de vineri, poliţiştii antidrog au fost sprijiniţi de poliţiştilor de frontieră din Punctul de trecere a frontierei Borş iar cele două persoane reţinute, Dorina Floarea Gîrdan şi cetăţeanul spaniol Braulio Pastrana Maroto,  urmează să fie prezentate la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

"Cele două persoane aveau în bagaje 96 caşete cu 872 grame de rezină de cannabis, iar sub bancheta din spate a autoturismului alte 16 calupuri în greutate totală de 8,5 kg de rezină de cannabis", a mai arătat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei patru traficanţi de rezină de cannabis riscă pedepse privative între 10 şi 20 de ani.