La câteva ore după ce grefierii şi poliţiştii s-au adunat în Parcul Traian din Oradea ca să protesteze împotriva „îngheţării” salariilor de către Guvern, locul a fost ocupat de o mână de pensionari, supăraţi că nici lor nu le vor fi majorate pensiile. Oamenii spun că o lege din 2019 prevedea ca acestea să crească cu 40% şi că nu este vina lor că nu sunt bani.

La ora 14 în Parcul Traian s-au strâns 11 pensionari, în frunte cu preşedintele Ligii Pensionarilor din Bihor, Ilie Popescu, membru totodată şi în Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice din Bihor, organizaţie care, potrivit spuselor sale, reprezintă interesele a peste 150.000 pensionari din întregul judeţ.

"Cerem să se aplice Legea 127/2019 privind majorarea cu 40% a pensiilor. A fost dată înainte de pandemie, dar fost votată de Parlament, promulgată de preşedinte, şi cerem să se respecte. Nu este vina noastră că nu sunt bani", a afirmat Popescu.

Oamenii s-au plâns că anul trecut, în pandemie, le-au fost majorate pensiile cu doar 14%, iar anul acesta au aflat din presă că acestea vor fi doar indexate cu rata inflaţiei şi doar la toamnă urmează o majorare, despre care nu ştiu cât va reprezenta, procentual.

Cei 11 pensionari au stat în Parcul Traian timp de o oră, fără a scanda lozinci, dar au afişat un banner şi cartoane pe care au scris un mesaj către "guvernanţi", arătând că "pensionarii ai căror copii şi nepoţi sunteţi vă cer să nu le anulaţi un drept câştigat".