Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a anunţat, miercuri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală faţă de 11 orădeni acuzaţi de înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cele 11 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 56 de ani, sunt acuzate de poliţişti că, în perioada mai - iulie 2012, au indus în eroare reprezentanţii unei bănci orădene cu care au încheiat contracte de credit, folosindu-se de înscrisuri false.

"Documentele false, respectiv adeverinţe de salariu şi fişe fiscale, atestau, în mod nereal, că aceştia ar fi angajaţii unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ulterior, beneficiarii creditelor nu au mai returnat ratele lunare, prejudiciul în caz ridicându-se la 67.690,01 lei. Cele 11 persoane sunt cercetate în stare de libertate.

Poliţiştii o caută, încă, pe autoarea falsurilor, Sanda Marcela Pop, o orădeancă de 36 ani, condamnată deja la 5 ani de închisoare cu executare într-o cauză similară. Pop este cercetată, alături de alţi 12 bihoreni, şi pentru că a prejudiciat alte două unităţi bancare cu 230.000 lei. Între timp, însă, orădeanca a fugit şi, potrivit poliţiştilor, se ascunde în Belgia.