Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că un număr de 12 bihoreni acuzaţi că au prejudiciat două unităţi bancare cu peste 230.000 lei sunt anchetaţi pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză a reieşit că, în perioada noiembrie - decembrie 2007, 11 persoane au folosit documente de venit falsificate de o orădeancă de 35 de ani, cu care au solicitat şi au obţinut credite pentru nevoi personale de la două unităţi bancare de pe raza Municipiului Oradea, fără a mai rambursa contravaloarea ratelor lunare", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Orădeanca, Sanda Marcela Pop, a emis adeverinţele în numele unei societăţi pe care a preluat-o în 2006 iar doi ani mai târziu, a cesionat părţile sociale unei alte persoane.

Prejudiciul total provocat astfel de cele 12 persoane este de 147.682 lei şi 19.340 euro.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată a celor 12 persoane", se arată în comunicatul semnat de inspectorul principal Alina Dinu.