Manifestanţii anti-mască încep să simtă care e "costul libertăţii": 500 lei pe persoană! 12 persoane care au participat la protestul anti-restricţii Covid de sâmbătă seară din Oradea au fost amendate, iar o alta a fost sancţionată cu avertisment, pentru că nu au purtat mască la plecarea spre casă.

"Au fost acordate 13 sancţiuni, dintre care un avertisment scris şi 12 amenzi în valoare de 6.000 de lei (500 lei pe persoană - n.r.), urmând ca în zilele următoare să se identifice şi alte persoane, în cazul în care se va constata că au încălcat legea urmând să fie sancţionate şi acestea ", a declarat duminică BIHOREANULUI locotenentul Valeriu Macovei, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor.

Oamenii au fost sancţionaţi după ce au părăsit Piaţa Unirii, locul în care a început şi s-a terminat protestul.

Asemenea sancţiuni - pentru nepurtarea măştii nu la protest, ci în drum spre casă - au fost date şi zilele trecute în Oradea, dar informaţii despre ele nu au fost date publciităţii.

Potrivit Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, "nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor" se sancţionează cu amenzi între 500 şi 2.500 de lei.