"Mai multe echipaje ale Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Oradea, împreună cu agenţi şi ofiţeri de la Biroul de Poliţie Băile Felix, din Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Intervenţie Rapidă şi din cadrul Inspectoratului de Jandarmerie Bihor, au efectuat 12 percheziţii domiciliare la locuinţele a nouă persoane suspectate de furturi repetate din locuinţe, dintre care trei au fost reţinute", a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul Alina Dinu.

Două percheziţii s-au desfăşurat în municipiul Oradea, două în comuna Oşorhei şi opt în comuna Ineu, iar în urma acestora cei nouă suspecţi de furturi, cu vârste între 17 şi 37 de ani, au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, pentru cercetări.

"În urma cercetărilor, trei bărbaţi din comuna Ineu au fost reţinuţi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, fiind suspectaţi că din octombrie 2010 până în ianuarie 2011 au comis zece furturi din locuinţe, soldate cu un prejudiciu total de 70.000 de lei, parţial recuperat de poliţişti", arată inspectorul Alina Dinu.

Potrivit aceleiaşi surse, la o percheziţie efectuată în Oradea, la domiciliul unui tânăr de 23 de ani, poliţiştii au găsit un pistol cu gaze de calibru 8 milimetri, armă neletală, şi 28 de cartuşe, pentru care bărbatul nu deţinea niciun fel de documente. "În consecinţă, poliţiştii de la Biroul de Investigare a Infracţiunilor contra Patrimoniului au întocmit pe numele persoanei respective acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor", a arătat inspectorul de poliţie Alina Dinu.

La locuinţa unui bărbat din Oşorhei, poliţiştii au descoperit un stivuitor care figura ca furat în judeţul Cluj, astfel încât în prezent au loc cercetări pentru a stabili modul în care utilajul a ajuns în posesia suspectului percheziţionat.