Flota OTL se va îmbunătăţi cu 15 autobuze noi Mercedes hibrid.

Conducerea municipalităţii orădene a semnat luni cu reprezentanţii Mercedes-Benz Truks & Buses România contractul de achiziţie a noilor mijloace de transport în comun care vor fi livrate oraşului în 14 luni.

Lungi de 12 metri, garniturile au o capacitate de până la 107 pasageri din care 27 locuri pe scaune.

Noile autobuze Euro VI, etapa D, dispun de sisteme de informare, camere de supraveghere pentru siguranţa călătorilor, sistem de monitorizare a numărului de pasageri, climatizare automată şi funcţii speciale pentru persoanele cu dizabilităţi.

"Conform fişei tehnice oferite de Mercedes, pe lângă tracţiunea diesel clasică, tehnologia hibrid introduce un electromotor care este integrat între motorul cu ardere internă şi cutia de viteze automată. Acesta lucrează, între altele, ca generator la încetinirea autobuzului şi transformă energia cinetică în curent, la frânare şi la întreruperea accelerării", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Cele 15 autobuze achiziţionate prin proiectele europene privind coridoarele de mobilitate urbană Piaţa Emanuil Gojdu - Vasile Alecsandri şi Piaţa Emanuil Gojdu - Piaţa Cetate Oradea se adaugă celor şase autobuze Euro VI şi unul hibrid în curs de achiziţionare de către municipalitatea orădeană.