Peste 200 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi, miercuri, de poliţiştii rutieri, iar cele mai multe amenzi, în număr de 154, le-au încasat nu şoferii indisciplinaţi, ci bicicliştii.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, acţiunea desfăşurată cu o zi mai devreme s-a concentrat pe verificarea modului în care pietonii şi bicicliştii respectă regulile rutiere.

De altfel, din cele 204 sancţiuni contravenţionale împărţite de agenţii rutieri, cele mai multe amenzi, în număr de 154, le-au "încasat" bicicliştii, prinşi ba pe şosele unde accesul le era interzis, conducând pe trotuare, circulând pe mijlocul şoselei, fără veste reflectorizante sau acte de identitate.

Totodată, au fost sancţionaţi şi 14 pietoni, 17 amenzi au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, șase pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două au fost pentru conducere sub influența alcoolului, o sancțiune a fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două pentru lipsa ITP, iar opt sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au reținut cinci permise de conducere și patru certificate de înmatriculare. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!