Străzile Lăcrămioarelor şi Craiman, situate în arealul delimitat de Bulevardul Ştefan cel Mare şi linia ferată, printre ultimele neasfalte din cartierul Rogerius, vor fi modernizate.

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi, indicatorii tehnico-economici ai celor două obiective de investiţii cu o valoare totală de circa 164.000 euro.

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, modernizarea străzii Lăcrămioarelor, cu o lungime de 252 metri, va presupune, printre altele, amenajarea reţelei de canalizare pluvială şi lucrări de asfaltări, realizarea a 28 de locuri de parcare, trotuare şi accese.

Investiţia este estimată la 491.000 lei şi va trebui finalizată în termen de două luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Tot în două luni vor trebui finalizate şi lucrările de modernizare a străzii Caraiman, perpendiculară pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Modernizarea arterei, lungă de circa 155 metri, va presupune, la fel, realizarea canalizării pluviale, cu rigole şi guri de scurgere, lucrări de asfaltări precum şi realizarea de trotuare şi accese.

Odată aprobaţi indicatorii tehnici ai celor două lucrări angajaţii municipalităţii vor trece la execuţia proiectelor tehnice pe baza cărora vor solicita autorizaţiile pentru lucrări şi vor organiza licitaţie pentru desemnarea constructorului.