174 de refugiaţi ucraineni au primit, în decurs de o zi, spaţii de cazare în mai multe localităţi din Bihor, a transmis, luni, maiorul Camelia Roşca, în numele Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI).

În continuare, cei mai mulţi refugiaţi iau calea vestului, astfel că, în ultimele 24 de ore, peste 12.600 de ucraineni au ieşit din ţară pe la frontierele gestionate de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, mai precis cele de pe teritoriile judeţelor Bihor şi Arad. 

"Personalul instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară în permanenţă, alături de autorităţile locale, societatea civilă şi mediul privat din judeţul Bihor, activităţi de sprijin a refugiaţilor ucraineni", se arată în informarea transmisă, luni, la prânz, de reprezentanta CJCCI Bihor.

În legătură cu activitatea de la frontierele din Bihor şi Arad, în document se precizează că "în ultimele 24 de ore s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 40.700 de persoane, cu 11.700 autovehicule. Dintre aceştia, 13.200 sunt cetăţeni ucraineni, 570 la intrare în ţară şi 12.630 pe sensul de ieşire".

În ceea ce priveşte refugiaţii care rămân în România, mai precis în Bihor, CJCCI transmite: "Tot în ultimele 24 de ore, din informaţiile centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI Bihor), un număr de 174 de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi în şapte spaţii destinate acestui scop, situate în mai multe localităţi din judeţul Bihor". 

În informare nu se precizează, însă, câţi ucraineni au fost cazaţi în total în judeţul Bihor de la începutul războiului. 

Amintim, totodată, că mai mulţi pompieri militari bihoreni au fost mobilizaţi în localităţile Siret şi la Sighetul Marmaţiei, unde continuă misiunile de ajutorare a cetăţenilor ucraineni care intră în România, oferindu-le tot sprijinul necesar şi asigurându-le transportul la locurile de cazare.

La nivelul judeţului Bihor, funcţionează non-stop Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI Bihor), unde "intenţiile de ajutor pentru persoanele refugiate din Ucraina pot fi comunicate la numerele de telefon operaţionalizate în acest scop, respectiv: 0259/412 129; 0259/467 909; 0734 223127; 0734223125; fax: 0259/434945". 

În funcţie de solicitările primite, autorităţile contactează şi direcţionează persoanele care pot pune la dispoziţie diferite tipuri de servicii. La nivelul judeţului Bihor, donaţiile materiale pentru refugiaţi sunt colectate prin intermediul primăriilor de pe raza cărora sunt donatorii (persoane fizice, persoane juridice, ONG-uri etc.).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!