Numărul refugiaţilor care ajung în Bihor şi rămân cazaţi aici pentru o zi sau o perioadă nedeterminată este în creştere.  

Potrivit reprezentanților Centrului Judeţean pentru Conducerea şi Coordonarea Intervenţiei (CJCCI), structură din care fac parte între altele, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, Poliţia de Frontieră şi Poliţia Bihor, sâmbătă, în județ se aflau 215 refugiaţi ucraineni care au fost adăpostiți de diferite ONG-uri sau persoane fizice în mai multe localităţi.

Numărul este mai mare faţă de ziua precedentă, când în judeţ se aflau 142 de refugiaţi.

Cifrele se modifică însă destul de repede, pentru că majoritatea ucrainenilor sunt doar în tranzit şi îşi doresc să ajungă în alte state din Europa.

Biroul de presă al Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a precizat, sâmbătă după-amiază, la solicitarea BIHOREANULUI, că în ultimele 24 de ore 7.300 de cetăţeni din Ucraina au părăsit România prin punctele de trecere a frontiere de pe raza judeţului.

BIHOREANUL a arătat zilele trecute că în Bihor pot fi cazaţi, în prezent, peste 9.000 de refugiaţi ucraineni, primele spaţii vizate în acest scop fiind cele puse la dispoziţie în internatele unităţilor de învăţământ şi în locuinţe private.

Pe lângă acestea, mai multe hoteluri şi pensiuni din Oradea şi din judeţ s-au oferit să-i cazeze gratuit pe cei care fug din calea războiului.

Implicarea orădenilor şi bihorenilor în criza refugiaţilor este una semnificativă, mulţi fiind reuniți într-un grup de Facebook numit "Oradea alături de Ucraina", care adună ONG-uri ce oferă produse neperisabile şi haine, restaurante care oferă o masă caldă sau simpli locuitori ce anunță că vor să găzduiască gratuit ucraineni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!