20 de cetăţeni străini din Bangladesh şi Pakistan, care intraseră cu viză de muncă în România, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunşi într-un microbuz.

Descoperirea a fost făcută în cursul zilei de joi, 19 octombrie, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş.

La ieşirea din localitatea Borş, în apropierea rambleului de cale ferată, aceştia au oprit un şofer de 28 de ani care conducea un microbuz.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, 20 de cetăţeni străini, intraţi legal cu vize de muncă în ţara noastră.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt 18 cetăţeni din Bangladesh şi 2 Pakistan, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei", se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisar şef Laura Bondar.

Şoferul microbuzului s-a ales cu dosar penal pentru trafic de migranţi, iar cetăţenii străini pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!