Instalaţiile de comunicaţii ale CFR au fost distruse între Oradea şi Oşorhei după ce hoţii au tăiat şi sustras 210 metri de cabluri din cupru, autorii furtului fiind descoperiţi după o lună de căutări de o echipă comună a Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor, Serviciului Poliţiei Rurale Oradea şi cei de la Postul de Poliţie Oşorhei.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, furtul a fost comis pe 2 februarie, iar hoţii au vândut imediat cablul la un centru de colectare a metalelor feroase şi neferoase din Oradea. Prejudiciul a fost estimat de CFR la 13.200 lei. 

Hoţii au fost identificaţi şi prinşi o lună mai târziu, pe 3 martie. Este vorba de Dănuţ Boka, 20 ani, Kanalas Remus, 23 ani, din Oşorhei, respectiv Kanalas Ioan, 16 ani, din Ineu. Cei trei au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, iar miercuri au fost prezentanţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar apoi şi instanței cu propunere de arestare preventivă. 

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului şi a dispus arestarea preventivă a celor doi tineri de 20, respectiv 23 de ani, pentru 30 de zile, iar faţă de minorul de 16 ani a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile", se precizează în informarea transmisă de poliţişti. 

Măsura mai poate fi contestată de cei trei tineri la Tribunalul Bihor. 

Între timp ancheta în caz continuă, cercetările fiind realizate de poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.