Comunitatea oamenilor de afaceri chinezi din ţara noastră, organizată în Camera de Comerţ şi Industrie România-China, a decis ca prin filiala Bihor să ofere 20.000 de măşti de protecţie pentru locuitorii judeţului.

După cum a anunţat Alex-Şerban Orjan, preşedintele filialei Bihor a CCI România-China, materialele de protecţie au fost obţinute cu ajutorul Ambasadei Chinei la Bucureşti şi au fost predate în cursul zilei de vineri Consiliului Judeţean Bihor, prin vicepreşedintele Traian Bodea, responsabilul de domeniul economic al acestei instituţii.

"Noi am reuşit să facem această donaţie cu ajutorul comunităţii oamenilor de afaceri chinezi din România, partenerii noştri, cărora le mulţumim pentru implicarea totală, şi doresc să mulțumesc Ambasadei Republicii Populare China în România pentru implicare și sprijin. În aceste momente dificile pentru sistemul sanitar din țara noastră, mâna de ajutor întinsă poate însemna o șansă în plus pentru vindecarea României”, a motivat demersul președintele filialei Bihor a CCI România-China.

Filiala judeţeană a CCI România-China s-a mai implicat în eforturile anti-Covid ale autorităţilor medico-sanitare din Bihor şi în luna aprilie, facilitând o videoconferinţă între medicii orădeni de la Spitalul Municipal şi specialişti din Shanghai, privind schemele terapeutice pentru combaterea infecţiei cu coronavirusul.