Medicii Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu din Oradea au fost instruiţi de specialiştii chinezi din Shanghai, printr-o teleconferinţă desfăşurată joi, cum să lupte împotriva noului coronavirus.

Schimbul de experienţă în care specialiştii orădeni au fost sfătuiţi cu privire la schema terapeutică şi metodele de tratament a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno  – Chineză Bihor, care încearcă să ajute comunitatea din care face parte.

"Ajutorul s-a concretizat prin organizarea unei video-conferinţe cu acordul coordonatorului spitalelor din Bihor, doctorul Gheorghe Carp, cu asistenţa Oficiului Afacerilor Externe, reprezentat de domnul Liu Guangyong, director adjunct la Biroul pentru Afaceri Externe din Shanghai şi Comisia Municipală de Sănătate din Shanghai, Ministerul Sănătăţii din România, reprezentat de ministrul secretar de stat Andrei Baciu şi ambasada Republicii Populare Chineză în România, reprezentată de doamna ambasadoare Jiang Yu, care au reuşit să invite doi experţi cu experienţă clinică din Shanghai", se menţionează într-un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Chineză Bihor.

Potrivit comunicatului, cei doi specialişti chinezi au împărtăşit medicilor orădeni "schema terapeutică şi schema de tratament" pentru combaterea infecţiei cu noul coronavirus.

La videoconferinţă au participat medicii orădeni Mirela Indrieş (şeful Secţiei Boli Infecţioase I), Alexandra Birta (medic rezident Secţia Boli Infecţioase II), Iulian Zaporojan (medic primar Secţia Boli Infecţioase I), Alexandra Plugar (medic specialist ATI) şi doi medici de la spitalele judeţene din Satu Mare şi Arad.

"Facem asta pentru comunităţile locale, facem asta pentru toţi românii. Pentru noi este un semn de speranţă că mai multe societăţi şi instituţii am reuşit să cooperăm în momente de criză pentru binele comunităţii şi abia aşteptăm să continuăm acest proiect", se mai menţionează în comunicatul filialei bihorene a CCI Româno – Chineze.