Ofiţerii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Oradea au finalizat cercetările şi au sesizat instanţa de judecată în cazul unui grup de tineri acuzat de trafic intern şi internaţional de droguri de risc, distribuire, deţinere şi consum de droguri.

"În dosarul respectiv au fost cercetate 21 de persoane din Bihor cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, dintre care trei, consideraţi liderii grupării, în stare de arest", a anuţat, joi, într-o conferinţă de presă, şeful BCCO Oradea, comisarul şef Valerian Şipoş.

Potrivit sursei citate, cele trei persoane în cauză, Robert Moga, 22 ani, Cristian Baan, 19 ani respectiv Cristian Pamfile, 20 ani, au fost arestaţi pe 23 octombrie, după ce au fost prinşi în flagrant cu 18 grame de rezină de cannabis (drog de risc), pregătită pentru traficare. "Existau informaţii încă din cursul lunii iulie că tânărul de 22 de ani ar fi introdus ilegal în ţară 100 de grame de rezină de cannabis, care ulterior ar fi fost comercializată de către acesta, în colaborare cu ceilalţi doi, mai multor consumatori de droguri de pe raza judeţului Bihor, la un tarif de 40-50 lei/gram", a mai spus şeful BCCO Oradea.

În urma cercetărilor efectuate de procurorii DIICOT Oradea şi poliţiştii BCCO Oradea, cei trei lideri ai grupării au fost trimişi în judecată, în stare de arest, pentru trafic intern şi internaţional de droguri de risc, distribuire, deţinere şi consum de droguri.

În timpul anchetei, poliţiştii au identificat 18 tineri, conumatori şi distribuitori de droguri, care la finalul anchetei s-au ales cu amenzi administrative între 300 - 1.000 lei fiecare.

"În cazul în care cei trei tineri vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse privative de libertate cuprinse între 10 şi 20 ani pentru trafic şi consum de droguri de risc", a mai declarat şeful BCCO Oradea.