A economisit, deci poate să cheltuie! Compania de Apă Oradea are acordul finanţatorului pentru utilizarea economiilor de 22 milioane euro făcute în urma licitaţiilor organizate pentru atribuirea lucrărilor de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Bihor în cadrul proiectului Aparegio.

"În urma licitaţiilor s-au făcut economii de 22 milioane de euro, bani pe care nu o să îi folosim pe achiziţia de dotări, maşini şi utilaje, aşa cum au făcut alte judeţe, ci pentru extinderea şi înlocuirea de reţele, aşa cum şi spune numele programului. Am făcut evaluări ale proiectelor şi am ales 7 pachete de lucrări care vor fi finanţate", a declarat Ovidiu Gavra, directorul CAO, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă de închidere de an.

Licitaţia pentru primul pachet de lucrări a fost deja organizată şi va fi reluată din lipsa unor oferte eligibile. Investiţia, evaluată la circa 10,6 milioane lei, implică executarea unui ecran impermeabil pentru protecţia sursei de apa de la Uzina de apă 4 împotriva infiltraţiilor de apă uzată de aglomeraţiile urbane din vecinătate.

Pe lista proiectelor care urmează să fie finanţate se mai numără extinderea reţelelor în cartierele Grigorescu, Episcopia şi Calea Borşului (15,2 milioane lei), în comunele Nojorid, Oşorhei şi Copăcel (27,1 milioane lei), în Tinca, Gurbediu şi Râpă (11 milioane lei), Sântandrei şi Palota (10,8 milioane lei), Sânmartin, Cordău, Cihei şi Rontău (22,7 milioane lei), respectiv Husasău de Criş şi Ineu (21 milioane lei).

Investiţiile, aflate în diferite stadii de licitaţie, vor trebui finalizate până la sfârşitul anului 2015. Lucrările efectuate şi nedecontate la 31 decembrie vor trebui acoperite din fondurile CAO.

Vezi, în galeria de documente, lucrările făcute de CAO în 2014!